Петър Чобанов прави мозъчен тръст срещу кризата

В него влизат известни финансисти

Петър Чобанов прави мозъчен тръст срещу кризата | StandartNews.com

Мозъчен тръст, който да дава експертни предложения за преодоляване на коронакризата, прави бившият финансов министър Петър Чобанов. В него влизат известни финансисти. Институтът по икономика и политики към УНСС, начело с бившият финансов министър доцент Петър Чобанов влиза в сътрудничество с новосъздадената мрежа “Съвет по икономически и публични политики” (СИПП), съобщи БЛИЦ.

В своеобразния хъб са докторантите по финанси, познати от медиите, Владимир Сиркаров и Кузман Илиев, както и икономистите Никола Филипов и Михаил Кръстев - също разпознаваеми коментатори по икономически и политически теми.

Целите на новия проект са да дават експертни становища какви мерки ще извадят икономиката ни от кризата, дали правилата, които парламентът кове за бизнеса, са адекватни на новата реалност и създават ли необходимата рамка за развитие.

Най-важната тема на тези година ще е как да преодолеем бързо и успешно здравната, икономическата и социалната кризи. Кои са работещите мерки и решения от страна на бизнеса и държавата.

Съветът по икономически и публични политики ще предоставя периодични доклади и бюлетини в разнообразни тематични области.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай