Pernod Ricard с безплатен курс за бармани в интернет

Инициативата е част от амбициозните цели, които водещата френска компания си поставя до 2030 г. в областите устойчивост и социална отговорност

Pernod Ricard с безплатен курс за бармани в интернет | StandartNews.com
  • Инициативата е част от амбициозните цели, които водещата френска компания си поставя до 2030 г. в областите устойчивост и социална отговорност

Компанията Pernod Ricard стартира безплатен онлайн курс за устойчиви и отговорни бармански практики в партньорство с ООН. Обучението е достъпно за всички пълнолетни хора чрез платформата EdАpp и като част от инициативата EducateAll на EdApp в колаборация с Института на ООН за обучение и изследвания (UNITAR).

EducateAll е глобална инициатива, която има за цел да демократизира образованието, предоставяйки достъп до висококачествено съдържание на хора по цял свят. Обединявайки усилия, UNITAR и EdApp вече са създали онлайн библиотека с безплатни глобални курсове, в която ежедневно могат да бъдат открити близо 50 000 активни урока.

Специалните онлайн модули за бармани, създадени от Pernod Ricard, са достъпни чрез платформата тук. Създаването им е провокирано от кризата COVID-19, която засегна сериозно туристическия бранш. Водени от идеята да подпомогнат подготовката за едно проспериращо бъдеще – за планетата, хората и общностите, и с фокус върху солидарността и отговорността, UNITAR и EdApp също се включиха в реализацията на онлайн обучението за бармани. Курсът е достъпен по целия свят и е насочен както към барманите, така и към собствениците на заведения, които имат желание да научат кои са успешните устойчиви практики, като част от кампанията The Bar World of Tomorrow.

Чрез своята вътрешна група за обучение – Pernod Ricard University, Pernod Ricard разработи модулите в партньорство с барманското дуо TrashTiki и Асоциацията за устойчиви ресторанти. Те обхващат всички аспекти на устойчивите и отговорни практики в индустрията – от използването на пресни съставки през отговорното сервиране на алкохолни напитки до управлението на отпадъците. Курсовете се базират на четири стълба (съставки, обслужване, бар и персонал) и т.нар. модел 5Rs: Преосмисляне, Намаляване, Повторна употреба, Рециклиране и Уважение (Rethink, Reduce, Reuse, Recycle, Respect). Обучението е достъпно като самостоятелен курс на платформата EducateAll и покрива още ключови теми, сред които какво точно е алкохолът, митове и факти, отговорна консумация и други.

„В Pernod Ricard вярваме в споделянето с другите и оказването на подкрепа на различните общности. По време на кризата, предизвикана от COVID-19, наред с други инициативи, ние подкрепихме барманската общност чрез различни проекти, включително партньорството на Jameson с гилдията на барманите в САЩ, дарението от страна на Pernod Ricard Южна Африка за местните служители в хотелиерството и програмата J'aime mon Bistrot във Франция. Барманите и индустрията като цяло винаги са били много важни партньори за нас, както и двигател на иновации. С поглед към бъдещето този онлайн курс е още един ключов момент от съвместното ни пътуване към света на баровете на бъдещето“ – коментира Ванеса Райт, вицепрезидент „Устойчивост и корпоративна социална отговорност“ в Pernod Ricard.

„Развълнувани сме, че Pernod Ricard стана част от инициативата EducateAll. Точно така си представяхме разрастването на кампанията сред бизнес лидерите, увеличавайки достъпа до безплатни и релевантни курсове – в този случай, насочени към туристическия бранш. Кафенетата, ресторантите и баровете по целия свят бяха засегнати от пандемията COVID-19, така че от първостепенна важност за тях е да се възстановят в този несигурен период. Барманската общност променя драстично начина, по който оперира, и има нужда от нови умения в различни области, сред които е и отговорният мениджмънт на баровете. Горди сме, че онлайн платформата ни за обучения играе такава голяма роля в изграждането на тези ценни умения“ – споделя Дарън Уинтърфорд, създател и CEO на EdApp.

„Пандемията засегна всички по света физически, емоционално и психологически. Единственият начин да преодолеем това предизвикателство и да станем дори по-силни е всички ние да работим заедно. Радваме се да си сътрудничим с EdApp и Pernod Ricard за насърчаване на устойчиви и отговорни практики в туристическата индустрия, ускорявайки постигането на целите за устойчиво развитие на ООН, чиято мисия е да създаде приобщаващ и устойчив свят“ – допълни Михоко Кумамото, директор на Отдела за развитие в UNITAR.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай