Пазете смартфона си от тези 17 приложения!

Въпросните приложения пречат на нормалната работа на мобилните телефони

Пазете смартфона си от тези 17 приложения! | StandartNews.com

Експерти на Bitdefender откриха 17 приложения в Google Play Store, които пречат на нормалната работа на смартфоните. Въпреки факта, че по същество те не са злонамерени, тъй като не проникват в системата на потребителя и не крадат личните му данни, използването им е крайно нежелателно. След два дни от момента на инсталирането тези програми скриват присъствието си на устройството и след това показват рекламни банери.

В същото време има толкова много банери, че това не само пречи на използването на приложението, но и се отразява негативно на батерията на телефона.

Тези 17 се задържали в Google Play за доста дълго време, тъй като официално не нарушават правилата на услугата - функционалността на тези приложения съответства на тяхното описание. В допълнение, банери се появяват на случаен принцип, което усложнява процеса на идентифициране на злонамерени действия.

Сред програмите, докладвани от Bitdefender, има такива с тапети за работния плот, мобилни игри, скенер за QR код, файлов мениджър и др. Известно е, че администрацията на Google е била уведомена за опасността, която представляват тези приложения, и те вече са премахнати от магазина.

Иронично е, че сред приложенията, които забавят работата на смартфона, има състезателни симулатори, които обещават на играчите прилив на адреналин от високите скорости.

Пълният списък с приложения изглежда така:

 1. Car Racing 2019

 2. 4K Wallpaper (Background 4K Full HD)

 3. Backgrounds 4K HD

 4. QR Code Reader & Barcode Scanner Pro

 5. File Manager Pro — Manager SD Card/Explorer

 6. VMOWO City: Speed Racing 3D

 7. Barcode Scanner

 8. Screen Stream Mirroring

 9. QR Code — Scan & Read a Barcode

10. Period Tracker — Cycle Ovulation Women's

11. QR & Barcode Scan Reader

12. Wallpapers 4K, Backgrounds HD

13. Transfer Data Smart

14. Explorer File Manager

15. Today Weather Radar

16. Mobnet.io: Big Fish Frenzy

17. Clock LED

Ако и едно приложение от този списък е инсталирано на вашия смартфон, тогава експертите препоръчват незабавно да се отървете от него.

По-рано порталът Business Insider, позовавайки се на управляващия директор на немската компания BatterieIngenieure, Доминик Шулте, съобщи, че често потребителите на смартфони сами намаляват живота на батерията. Както се оказа, често срещаният навик да зареждате телефона през нощта, се отразява негативно на живота на батерията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай