Пазарите с най-висока инвеститорска стойност

"Трябва да умеете да управлявате риска си много внимателно"

Пазарите с най-висока инвеститорска стойност | StandartNews.com

Главният изпълнителен директор на хедж фонда Omega Advisers Леон Купърман, сподели в интервю за RealVision кои са трите пазара с висока инвеститорска стойност.

Първият пазар е от групата на мега-големите технологични компании – Facebook, Apple, Amazon, Netflix и Google Aphabet. Това са технологичните акции, които се възползваха най-добре от пандемията около COVID-19.

Вторият пазар е този на приложението за безплатна търговия Robinhood. Той залага на борсовото посредничество с нулеви разходи, където инвеститори на дребно се борят за компании като Hertz, Eastman Kodak и American Airlines.

По думи на Купърман, третият пазар е останалата част от пазара. Той също даде и пример за покупките на фалиралата компания за автомобили под наем, Hertz Clobal Holding Inc. „Въпреки, че фалитът на компанията говори за минимална стойност в капитала, акциите й привлякоха множество инвеститори, които залагат на „изгодните сделки.“

За себе си той сподели, че притежава акции в Alphabet, Microsoft, Amazon и Facebook. Съжалява единствено, че доста рано е напуснал компанията Apple, където също е имал позиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай