Откриват стотици нови работни места в наш град

Инвестиция за 23 млн. лв.

Откриват стотици нови работни места в наш град | StandartNews.com

Източник: община Русе

Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Русе ще се предоставят средства в размер до 116 878 лв. с ДДС за изграждане на елементи на общинска пътна инфраструктура: „Изграждане на тротоари и извършване на текущ ремонт на кръстовище между улиците „Слатинска" и „Индустриален парк", в общински имот м. „Слатина", гр. Русе", economy.bg.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект „Второ разширение на завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия", гр. Русе, община Русе на „ВИТТЕ Аутомотив България".

Инвестицията по проекта е в размер на 23 млн. лв. и се предвижда разкриването на 302 нови работни места.

Очаква се в резултат от изграждането и ремонтирането на инфраструктурата да се подобри значително транспортно-комуникационната свързаност в района, да се гарантира живота и здравето на хората, ползващи ежедневно транспортната техническа инфраструктура, и намаляване значително на риска от ПТП.

Ползватели на инфраструктурата след нейната реконструкция ще са „Балкан цинк", „Керос Керамика", „Клио Комерс - ТБ" в гр. Русе, „ВИП АЛ 07" и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
RobBik
преди 1 час

Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може:--- https://come.ac/manx

Откажи