Откриха офис на Файненшъл Таймс в София

Предвижда се до края на годината в него да работят 130 служители

Откриха офис на Файненшъл Таймс в София | StandartNews.com

„Файненшъл таймс“ (Financial Times) откри офис в София. Предвижда се до края на годината в него да работят 130 служители, които ще отговарят за инженеринга, разработването, дизайна и икономически анализи, съобщиха от Столичната община.

„Изборът на София от една от най-авторитетните бизнес медии в света означава голямо доверие и възможности.“, каза при откриването кметът на София Йорданка Фандъкова.

На събитието присъства Кейт О’Риърдън, главен продуктов и информационен директор във FT, която разказа за избора на София:

„Оглеждахме различни възможни места за този офис – в Азия, Европа и Великобритания, преди да се спрем на България. Дългата репутация на София като център на технологиите, заедно с развитието на индустриите в областта на данните, изкуствения интелект, възраждащата се като столица на технологиите на Балканите София – всичко това прави вашия град неустоима дестинация за подобна инвестиция. Нашите екипи в София са двигателят в основните области. Продължаваме да инвестираме в София - възнамеряваме да разширим своята дейност тук, като създадем нов екип, който ще работи за специализираните издания на FT. Надявахме се, че градът ще ни предостави талантливи хора, които ще ни помогнат да преобразим FT. Действителността надхвърли нашите очаквания. Вашите отдаденост и енергия са изключително вълнуващи и нямам търпения да видя какво още можем да постигнем заедно.

Като медия сме ориентирани към цифровите технологии. Над ¾ от нашите читатели са абонати на цифровата ни платформа и София ще играе централна роля за постигане на растеж в тази насока.“, посочи също Кейт О’Риърдън.

Част от политиката на изданието в цял свят са и образователните инициативи.

„FT има образователни инициативи за гимназисти от горните класове, на които предоставя безплатен достъп до изданието. По този начин отглеждаме следващото поколение служители и читатели на FT. Освен това ние намираме и други начини, с които да допринасяме за образованието, като работим с училища, клубове, университети, организираме събития с ученици“, посочи още Кейт О’Риърдън.

София получи и приза „Бизнес град“ в националната класация на „Дарик радио“. „Тази награда е за хората на София, за талантливите, предприемчиви и образовани млади хора, защото благодарение на тях, големите компании идват тук. На заседание на Министерски съвет беше одобрено и споразумение между България и „Световната банка“, която също открива свои офис в София. Това е възможност и перспектива за младите, образовани хора на нашия града.“, заяви също кметът Фандъкова.

Приоритет на Столичната община е да привличане на инвестиции в публичната инфраструктура и в образованието.

Според последното изследване на FDi Intelligence София е сред най-атрактивните локации за международни инвестиции в следващите 2 години.

София се нарежда на 28 място от общо 283 европейски региона включени в индекса за работни позиции, изискващи интелектуална дейност. През 2018 г. София зае 18 място от 400 световни региона с високо владеене на английски език, което също е важно за привличане на международните компании в столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай