Още сектори с мярка "24",вижте ги

Деница Сачева е допълнила заповедта за затворените бизнеси

Още сектори с мярка "24",вижте ги | StandartNews.com

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева е допълнила заповедта за затворените бизнеси, чиито работници могат да получават до 24 лв. на ден компенсация от държавата заради това, че са в неплатен отпуск, съобщиха от ресорното ведомство.

Това са, преустановилите дейност от 29 октомври 2020-а собственици на: 

барове, механи, винарни, бирарии, кафенета, на езикови и образователни центрове, на други обучителни центрове и школи, както и на фирми, които организират конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма и професионалните колежи.

С промените в заповедта на министъра за получаване на средства по мярката "Запази ме" са включени пуснатите в неплатен отпуск след 27 ноември 2020г. служители в:

игрални зали и казина, както и във фризьорски и козметични салони, перални, шивашки ателиета и химическо чистене, намиращи се на територията на търговски центрове, включително тип МОЛ.

За компенсации може да кандидатства и персоналът на:

частните детски градини и ясли, кина, дискотеки, пиано и нощни барове, нощни клубове и други нощни заведения за развлечения на закрито. Право имат още заетите в икономическите дейности, свързани с концерти, създаване и представяне на представления на живо като оперни, оперетни, циркови и други сценични произведения, режисьори, продуцентите, сценографи, дизайнери на костюми и осветление, технически специалисти, работещите в музеи, както и в сектори, свързани с всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер и работещите в солариуми, сауни, салони за отслабване и масаж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай