ОИСР ще анализира инвестиционната ни политика

Целта на прегледа е да се привлекат повече чуждестранни инвестиции за икономически ръст

ОИСР ще анализира инвестиционната ни политика | StandartNews.com

Народното събрание ратифицира споразумението с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за извършване на преглед на инвестиционната политика на Република България. Това е задължително условие за членството ни в ОИСР и необходимо условие за присъединяване към Декларацията на ОИСР относно международните инвестиции и мултинационалните предприятия, което предшества присъединяването ни, се посочва в мотивите, предаде БТА.

Целта на прегледа е да се привлекат повече чуждестранни инвестиции, които да доведат до икономически растеж и устойчиво развитие на страната ни.

Етапите на прегледа са: организационен; създаване на работна група, която ще предоставя информация по въпросници, предложени от ОИСР; и предоставяне на въпросниците на контактните лица от българска страна, за да се подпомогне Секретариатът на ОИСР при извършване на прегледа.

Споразумението съдържа клаузи, регламентиращи финансови задължения за Република България в размер на 300 000 евро и уреждане на евентуални спорове между България и ОИСР в Постоянния арбитражен съд в Париж, което налага ратифицирането му със закон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай