Обявиха топ 10 на децата милионери в Русия

Игор Ротенберг е лидер с 950 млн. долара

Обявиха топ 10 на децата милионери в Русия | StandartNews.com

Игор Ротенберг (на снимката) оглави класацията на най-богатите деца от водещите предприемачески династии в Русия. Списъкът, съставен от списание Forbes и цитиран от ТАСС, включва 11 души, участващи в бизнеса на техните родители, с общо състояние от 5,8 милиарда долара.

Лидер в класацията е Игор, син на Аркадий Ротенберг, който е основният собственик на "Газпром бурение", със състояние от $ 950 млн. Дъщерята на милиардера Лилия също беше в списъка, заемайки пето място. Тя е съсобственик на TPS Real Estate, която управлява пет търговски центъра в Москва, Краснодар, Сочи и Новосибирск.

На второ място се класира синът на милиардера Михаил Гуцериев - Саид, член на съвета на директорите на групата Safmar и генерален директор на Forteinvest, чието състояние се оценява на 930 милиона долара.

Третото място се споделя от братята Тимур и Руслан Рахимкулов, които притежават съвместно инвестиционната компания Kafijat. Forbes оценява състоянието на всеки от братята на 900 милиона долара.

На четвърто място в класацията е Дени Бажаев, съсобственик на Alliance Group, със състояние от $ 840 млн. Бажаевите се занимават с благородни метали - тяхната руска компания Platinum разработва платинени находища в Красноярския край и Далечния изток.

Шесто място си поделят синовете на основателя на групата Черкизово - Игор Бабаев - Сергей и Евгений Михайлов (съответно изпълнителен директор и председател на съвета на директорите на групата Черкизово). Състоянието на всеки от тях според Forbes е 350 милиона долара.

На седмата позиция е синът на основния собственик на АФК Система Владимир Евтушенков - Феликс, който оглавява борда на директорите на мобилния оператор MTS. Състоянието му се оценява на 75 милиона долара.

Следват генералният директор на управляващата компания Granat-Stan Group (управлява Малката петролна компания на Татарстан) Тимур Шаймиев със състояние от 40 милиона долара и племенницата на основателя на групата Черкизово Игор Бабаев Людмила Михайлова със състояние от 5 милиона долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай