Обрат в пазара на имоти! Нова тенденция

Скокът в цените е с 9% за първите три месеца

Обрат в пазара на имоти! Нова тенденция | StandartNews.com

Обрат в пазара на имоти. Нова тенденция отчете статистиката. Тя показва поредно поскъпване на цените на жилищата. За първите три месеца от тази година цифрите сочат, че Варна вече изпревари София по скъпотия.

Данните показват цели 9 % ръст за първото тримесечие на тази година, което макар и с малко изпреварва дори и София. По всичко изглежда обаче, че покачването на цените не спира клиентите и интересът остава голям.

Цените на имотите във Варна се оказаха на първенец по скъпотия в цялата страна. Ръстът с 9 % обаче не отказва кандидати за ново жилище. "Ръстът на цените по никакъв начин не спира купувачите. В известна степен даже ги мотивира да взимат решения за покупка, тъй като от години вече си говорим как цените ще падат, кредитите ще се качват - това продължава да не се случва. Хората в крайна сметка, наблюдавайки пазара виждат какво става и се ориентират към бърза покупка, за да не изтърват жилища, тъй като след месец - два, цените може би ще са още по-високи", посочва Ивайло Градев от Национално сдружение "Недвижими имоти".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай