ОББ вдига лимита на плащания през ПОС-терминал

Съвместна инициатива на ОББ и Мастеркард

ОББ вдига лимита на плащания през ПОС-терминал | StandartNews.com

 

 

ОББ и Mastercard обявяват съвместна инициатива като мярка за ограничаване на разплащането в брой, което може да бъде предпоставка за разпространение на коронавирус. През целия месец април всяка трансакция, извършена с карта Mastercard, издадена от ОББ, ще добавя средства към общата сума на дарението. По 5 ст. ще бъдат добавяни за всяко безконтактно плащане на ПОС терминал и двойно повече – 10 ст. – за всяко онлайн плащане с карта.

Една от най-важните предпазни мерки при пазаруване е да се прави безконтактно плащане с карта, което намалява риска от предаване на коронавирус, вследствие на физически контакт с ПОС устройството в търговския обект.

За допълнително улеснение както на потребители, така и на търговци, ОББ въвежда увеличение на лимита на плащания на ПОС терминал без ПИН до 100 лв. С това действие банката се надява да създаде условия за по-безопасно пазаруване в условията на застрашаващата заобиколна среда, тъй като значително по-малък брой клиенти ще трябва да докосват устройствата. Досега лимитът за плащания без нужда от въвеждане на ПИН беше 50 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай