Събота,

ОББ най-добрата банка за търговско финансиране

От: Стандарт -
A
A
A

Престижното финансово издание Global Finance отличи Обединена българска банка за най-добра банка в областта „Търговско финансиране“ в България.

Наградата бе официално връчена на 16 януари 2019 г. по време на BAFT Europe Bank-to-Bank Forum в Лондон, когато бяха раздадени деветнадесетите поред годишни награди World’s Best Trade Finance Providers на международното списание Global Finance. Те отличават най-добрите банки в областта на търговското финансиране от 95 страни по света.

Наградата е от специално значение за ОББ, която получава признанието още при първото си участие в конкурса, вече като част от KBC Груп и в динамичен период на интеграция и трансформация.

Горд съм, че проучването на Global Finance отличи ОББ с тази награда. За нас тя е признание за високия професионализъм и качеството на услугите, които предлага екипът на Търговско финансиране в ОББ. Наградата е доказателство, че въпреки предизвикателната геополитическа, икономическа и технологична среда, ние подкрепяме клиентите и партньорите си, предоставяйки им най-високо ниво на обслужване.“, заяви Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ.

Класацията на Global Finance се съставя от редакторския борд, наградите са стандарт за върхови постижения във финансовата индустрия, а лауреатите им се определят според обективни и субективни критерии. Обективните сред тях са: обем на трансакциите, обхват на глобалното покритие, доходност, обслужване на клиенти, конкурентно ценообразуване, иновации и т.н. Субективните критерии включват мнението на отраслови анализатори, рейтингови агенции, корпоративни мениджъри, технологични експерти, клиенти и контрагенти от индустрията. Като резултат банките-победители не винаги са най-големите, най-старите или най-диверсифицираните, а са най-доказаните в дадена област.

За наградите

Списание Global Finance е основано през 1987 г. със седалище в Ню Йорк, има над 50 050 абоната и читатели в 188 страни. Аудиторията на Global Finance включва висши корпоративни и финансови служители, отговорни за вземане на инвестиционни и стратегически решения в мултинационални дружества и финансови институции. В продължение на 32 години списанието избира лидерите сред банките и други доставчици на финансови услуги.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички