ОББ и ДЗИ с 4 отличия на наградите PR Приз

Най-добрият проект за вътрешни комуникации за 2019 г. е залесяването на 9 нови гори от служителите на KBC Груп

ОББ и ДЗИ с 4 отличия на наградите PR Приз | StandartNews.com

Обединена българска банка (ОББ) и ДЗИ, част най-голямата банково-застрахователна група у нас – KBC Груп, получиха общо 15 отличия, 10 от които първи места, в 3 различни бизнес и комуникационни конкурса през последните 2 седмици.

Поредните постижения на белгийската финансова група са от най-стария комуникационен конкурс в България – PR Приз. Тя извоюва първо място в категория „Вътрешни комуникации“ за „ЕКИП СИНЬО преминава на ЗЕЛЕНО“ за проекта, чрез който 9 български града се сдобиха с 9 нови гори и 3290 дръвчета. Те бяха лично засадени от 3290-те български служители на КВС Груп, всеки от които в замяна на дейност по опазване на околната среда спечели по дръвче за своята държава. В София ОББ и ДЗИ нарекоха и свои алеи с японски вишни в частта на Южния парк точно зад емблематичната им офис сграда – ОББ Милениум център.

За най-добра дигитална кампания беше избрана „Черен петък 13-и“ на ДЗИ по идея и изпълнение на рекламна агенция guts&brainsDDB. Това е 3-тото призово място за кампанията, след като броени дни по-рано получи първо място за „Най-добра кампания за дигитални продажби“ на IAB MIXX Awards и първо място за „Иновация в PR сферата“ на b2b Media Awards.

ДЗИ се пребори и за второто място в една от най-оспорваните категории – „Специално събитие“ –за представянето на мобилното приложение e-SOS – съвместна разработка на ДЗИ и VIVACOM и Сирма Груп.

ОББ беше наградена с второ място в категория „Комуникационна кампания за продукт или услуга“ за проекта „Дигитално мастило“, чрез който 6 картини на различни автори буквално оживяваха пред очите на зрителя, благодарение на AR технология от Лаборатория за виртуална и разширена реалност в София Тех Парк. Кампанията, създадена по повод старта на услугата Мултибанкинг от ОББ, се разрасна до своеобразно турне, което позволи на изложбата да посети 19 български града и да събере десетки хиляди зрители.

„КВС Груп в България категорично се налага като най-успешната банково-застрахователна група в страната. Устойчивостта и отличните бизнес резултати обаче се градят от усилията на всеки един колега. Изключително се гордея с факта, че спечелените награди не се касаят само до нашите продукти или външни събития, а и до вътрешния живот, който кипи в групата – точно този, който ежедневно изпълва отличния ни имидж навън със съдържание. Екип Синьо уверено крачи по своя път и аз знам, че ни предстои да покорим дори по-високи върхове!“, коментира отличията Петър Андронов, кънтри мениджър на КВС Груп в България.

Конкурсът PR Приз се проведе изцяло онлайн за първи път в 20-годишната си история. 74 проекта премериха сили в 14 конкурсни категории.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай