Нови източници: Заводът на VW ще бъде в Турция

Решението било взето вчера от Надзорния съвет на германския автомобилостроител

Нови източници: Заводът на VW ще бъде в Турция | StandartNews.com

Германският автомобилен гигант "Фолксваген“ е взел решение да построи своя завод в Турция. Това твърди германското специализирано издание "Аутомобилвохе“, цитирано от Ройтерс. "Фолксваген" още не е потвърдил информацията, а според списанието тя идва от неназовани вътрешни източници в компанията.

Решението е взето на вчерашното заседание на Надзорния съвет на германския автомобилостроител. Предполага се, че новият завод за 1,3 милиарда долара ще бъде разположен в град Измир. Една от причините да бъде избрана Турция е това, че тя е готова да даде щедра финансова помощ за изграждането на новата заводска мощност.

"Аутомобилвохе“ припомня, че в продължение на месеци "Фолксваген“ се опитваше да вземе решение относно новия си завод. Първоначално в списъка фигурираха няколко страни, но накрая на финалната права останаха само Турция и България, чието предимство е членството в Европейския съюз.

Главният изпълнителен директор на "Фолксваген“ Херберт Дийс лично се включи в проекта и наскоро посети Турция, България и Виена, за да говори с инвеститорите за България, допълва още изданието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай