Nokia 9 PureView с 5 камери в магазините на VIVACOM

Първият в света подобен смартфон изкушава любителите на фотографията, снимането е като с професионален фотоапарат

Nokia 9 PureView с 5 камери в магазините на VIVACOM | StandartNews.com

Най-новият модел Nokia - 9 PureView  е достъпен в магазините на VIVACOM на цена от 36.98 лв. на месец в комбинация с план Smart U. Първият в света смартфон с пет камери изкушава любителите на фотографията, като издига снимането с телефон на ново равнище.

Най-интересната и впечатляваща характеристика на Nokia 9 PureView е системата от 5 камери по 12 MP, които снимат едновременно. Тя се намира се на гърба на телефона и се състои от два цветни сензора за точни и ярки цветни изображения и три монохромни сензора, които работят заедно, за да събират до 10 пъти повече светлина от един стандартен сензор на смартфон. Така устройството предлага нови възможности за снимане, сравними с качество на професионален фотоапарат. Nokia 9 PureView разполага с TOF сензор и няма нужда от допълнително калибриране, така че дори при намалена светлина прави по-добри снимки с DSLR качество. Nokia 9 PureView има възможност за запис на изображения в RAW файлове, които запазват много повече детайли и динамичен диапазон в сравнение с jpgs. Това може да се види при редактиране, където цялата информация се запазва в DNG и се губи при jpg. Режимите с изкуствен интелект дават възможност и за правене на изразителни черно-бели снимки с контрастни детайли. Добавена е и 20 МР селфи камера.

Nokia 9 PureView разполага с 5,99” безрамков Nokia Pure дисплей pOLED QHD с резолюция 2K. Устройството предоставя и перфектно изживяване с усъвършенствана технология на чипсета Qualcomm Snapdragon. Смартфонът е с вградено Qi безжично зареждане и сензор за пръстови отпечатъци, който се намира върху самия дисплей. Моделът е защитен от удар и надраскване благодарение на Corning Gorilla Glass 5. Устройството има 6 GB RAM и 128 GB вградена памет.

Друга отлична опция на модела е адаптивната батерия – тя запомня най- използваните приложения и им дава предимство пред останалите. По този начин се удължава нейният живот. Телефонът работи с операционна система Android 9 Pie, която използва функцията адаптивна яркост за автоматично регулиране на яркостта на екрана.

Nokia 9 PureView предоставя възможност за последяване на начина, по който се използва телефона и най-активните приложения. Предвидена е и опция за създаване на таймер за всяко приложение, така че потребителите да могат да следят например колко време прекарват в социалните мрежи и да го ограничават, ако желаят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай