Назначиха нов президент и CEO на Nokian Tyres

Юкка Моисио има дългогодишен опит в ръководството на международни компании

Назначиха нов президент и CEO на Nokian Tyres | StandartNews.com

Съветът на директорите на Nokian Tyres назначи Юкка Моисио за президент и главен изпълнителен директор на Nokian Tyres plc от 27 май 2020 г., съобщават от компанията производител на автомобилни гуми.

Хилле Корхонен се оттегля след като ръководи компанията като президент и главен изпълнителен директор в продължение на 3 години, а преди това като член на Съвета на директорите, постигайки нови успехи, както на вътрешните пазари, така и на развиващите се пазари.

Юкка Моисио има дългогодишен опит в ръководството на международни компании. Последната му позиция е била президент и главен изпълнителен директор на Huhtamäki Oyj, международна компания специализиран в опаковките. Преди това, Моисио е изпълнявал длъжността президент и главен изпълнителен директор на Ahlstrom Oyj.

 „Много съм щастлив да приветствам Юкка Моисио като ръководител на Nokian Tyres.“, каза Юкка Хиенонен, председател на Съвета на директорите на Nokian Tyres. “Юкка Моисио има доказн опит в успешното ръководене на публично търгувани компании, както и управление на промените в компанията, предоставяйки силно финансово представяне и добра възвръщаемост за акционерите. Той също така има широки познания на пазарите в Централна и Източна Европа, както и в Северна Америка, които са ключовите пазари за растеж на Nokian Tyres. Юкка Моисио притежава опитът и способностите, за да поведе компанията към следващата ѝ фаза на развитие.”

„Хилле Корхонен имаше важна роля в изграждането на Nokian Tyres: първо като член на Съвета, а през последните три години като президент и главен изпълнителен директор. Тези последни години се характеризират с интензивна инвестиционна фаза, по време на която компанията построи фабрика в САЩ, ход, който е част от целите да се удвоят продажбите на Nokian Tyres в Северна Америка. От името на целия Съвет на директорите, искам да благодаря на Хилле за нейното ръководство и приноса ѝ към компанията.“, каза Хиенонен.

„За мен е чест, че съм избран да ръководя Nokian Tyres, която е страхотна компания, с фантастични продукти, високо ценен бранд и с водеща позиция на местните пазари, а също и с много възможности за по-нататъшно развитие. С нетърпение очаквам да започна работа с екипа на Nokian Tyres, с които да постигнем още много успехи, заедно с настоящите и бъдещи ни клиенти.“, каза Юкка Моисио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай