Назначиха нов шеф на технологиите в Кока-Кола България

Анна Боянова наследява позицията от Елена Кирова, която продължава кариерата си в компанията в нова роля

Назначиха нов шеф на технологиите в Кока-Кола България | StandartNews.com

Анна Боянова е новият директор „Дигитални технологии и платформи“ на Кока-Кола ХБК България, съобщават от компанията.

В новата си роля тя ще отговаря за надграждането на дигиталната стратегия на компанията и за утвърждаването на дигиталните технологии като ключово конкурентно предимство за бизнеса на организацията.

Боянова наследява позицията от Елена Кирова, която поема нова IT роля, с увеличени отговорности, на групово ниво като мениджър „Дигитални платформи – интегрирано управление на поръчки“, за всички 29 пазара в Групата Кока-Кола ХБК.

„Радвам се, че имам възможност да се присъединя към лидерския екип на Кока-Кола ХБК България, тъй като вярвам, че споделяме общ поглед за иновациите като стратегическа инвестиция в бъдещето. И занапред ще останем фокусирани върху използването на всяка възможност, с цел добавяне на „кислород“ и непрекъснато надграждане на процесите и решенията ни, за да задържи България първото място по автоматизации в Групата Кока-Кола ХБК. Екипът ни ще продължи да дава най-доброто от себе си за устойчивото развитие на компанията, която традиционно е пионер по отношение на внедряването на нови технологии, добавящи стойност към бизнеса“, каза Анна Боянова.

Тя притежава над 15 години опит в сферата на дигиталните технологии и иновациите. Започва своя кариерен път в Центъра за споделени ИТ услуги на Кока-Кола Хеленик и заема различни експертни роли в разработката на системни решения. Нейният богат опит играе ключова роля в успешното развитие на редица инициативи. През годините преминава през позиции с нарастваща отговорност, като ръководи множество проекти за внедряване на иновативни технологии в пазари, част от Групата Кока-Кола ХБК.

Екипът на Анна Боянова играе водеща роля в развитието на иновативните стратегии, насочени към оптимизацията на бизнес процесите и подобряване на клиентското преживяване. Отговорностите, които новата ѝ роля обхваща, са свързани с цялостната дигитална трансформация на компанията от гледна точка на ефективност и повишаване на конкурентоспособността, подобрение на работните процеси чрез интегриране на роботизирани и автоматизирани софтуерни решения, отговорно прилагане на AI, интеграция на технологии, киберсигурност и др.

Анна Боянова има магистърска степен по „Икономика“ от университета Фрайбург в Брайсгау, Германия. Омъжена е и има две деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай