Министърът прие оставките на  шефовете на БДЖ

Росен Желязков освободи Велик Занчев и Владимир Владимиров, Филип Алексиев запазва поста си

Министърът прие оставките на  шефовете на БДЖ | StandartNews.com

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков прие оставките на шефовете на "Холдинг БДЖ" Владимир Владимиров и Велик Занчев. 
С протоколно решение на министъра като членове на Съвета на директорите на холдинга са избрани Григори Григоров и Светломир Николов.
Причината за рокадата е, че назначеният от министър Желязков на 24 октомври одит в "Холдинг БДЖ" е "констатирал сериозни организационни пропуски в системата за прогнозиране, планиране и провеждане на обществени поръчки за доставки и услуги, свързани с поддръжката на подвижния железопътен състав". Одиторите сочат, че Съветът на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД не е извършил анализ на докладвани неизпълнени мерки по ремонтната програма на дружествата, забавянето на обществените поръчки, недоброто ресурсно осигуряване, липсата на професионални кадри, както и няма конкретни взети решения от Съвета на директорите за подобряване на състоянието на подвижния състав и други мерки за обезпечаване на графика на движение на влаковете. 
Не е приета оставката на финансовия директор в холдинга Филип Алексиев, който също е член на съвета на директорите. Не е ясно  дали Велик Занчев ще остане на поста зам.-министър на транспорта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай