Мярката 80/20 - още една година

Това каза министър Мариана Николова

Мярката 80/20 - още една година | StandartNews.com

Като туристическа дестинация България трябва да преориентира своята рекламна стратегия и кампания в социалните мрежи, както и в телевизиите на балканските страни.

Това поискаха от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова представители на зимните курорти.

В работната среща в Боровец участие взеха ръководствата на туристическите комплекси в Банско, Пампорово и Боровец и от София, както и представители на местната власт и бизнеса от община Самоков.

По време на срещата стана ясно, че вицепремиерът е предложила мярката 80:20 за запазване на заетост в туризма и транспорта да продължи действието си до май 2021 година.

Бизнесът смята удължаването от голямо значение. Към момента се предвижда мярката да действа до края на септември 2020 г.

Предвижда се фокусът на кампаниите да бъде поставен и върху факта, че се спазват всички мерки на безопасност.

Ски спортовете са едни от най-сигурните и здравословните занимания, единственото струпване на хора е възможно само на лифтове, но и там се взимат мерки за спазване на дистанцията, увериха участниците в дискусията.

Подобна среща с представителите на всички основни зимни курорти се организира за пръв път от години и бизнесът благодари на министър Николова за желанието й да работи близко с тях в търсене на решения за сезона.

"Много добра е инициативата да се събере браншът преди началото на зимния сезон, за да се обсъди актуалната ситуация в сектора", коментира кметът на Самоков Владимир Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай