МВФ и Световната банка започват серия от срещи

Заради пандемията сбирките ще са виртуални

МВФ и Световната банка започват серия от срещи | StandartNews.com

Започва седмицата на есенните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка. Очаква се фокусът да е върху възстановяването на икономиките след избухването на пандемията от коронавирус. Заплахата от нова дългова криза и зелените политики също ще бъдат акцент на конференцията във Вашингтон. 

За втори път срещите между двете посестрими, финансови организации - Международния валутен фонд и Световната банка, ще бъдат виртуални заради пандемията от Covid-19. 

В първия ден от важния форум основната тема ще бъде Африка, тъй като страните в този континент са сред най-бедните и задлъжнели в света, което ги поставя начело на тревожни класации като най-проблемни в образованието, здравеопaзването и шансовете за реализация в живота. Новите икономически прогнози на Международния валутен фонд също се очакват по време на есенните срещи, като вече управляващият директор Кристалина Георгиева анонсира, че те може да бъдат малко по-добри от пролетните, но са много несигурни заради ситуацията, свързана с Covid-19. По традиция в срещите във Вашингтон, макар сега и виртуално, участват представители на централните банки, водещи икономисти, понякога и представители на политическия елит. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай