Може да удължат срока за касовите апарати

Бизнесът поиска повече време за новите устройства

Може да удължат срока за касовите апарати | StandartNews.com

Финансовият министър Владислав Горанов не изключи възможността за удължаване на срока за смяна на касовите апарати и на софтуера за отчитане на приходите от продажбите в реално време.

Бизнесът поиска повече време за подмяната на устройствата. Според Наредбата на НАП това трябва да стане до края на март. Но нито фирмите, нито софтуерните компании обаче могат да се справят във фиксирания срок.

"Наистина е необходимо време на бизнеса, за да се справи и със софтуерите, и с фискалните устройства и което е най-важно - с организацията на самата работа", каза финансовият директор на Стопанската камара Станислав Попдончев, предаде БНР.

Министърът на финансите Владислав Горанов, който бе поканен на дискусията, но не присъства, отговори впоследствие. "Ако се окаже, че обективно не могат да се справят, ще проявим гъвкавост, разбира се, в това отношение, защото не можем да рискуваме търговският оборот", каза Горанов. Той бе категоричен, че предмет на обсъждане е само срокът, в който новите изисквания да влязат в сила, но не и промени в самата наредба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай