Министър отбеляза ключов момент за еврото!

Кога покриваме последния критерий

Министър отбеляза ключов момент за еврото! | StandartNews.com

Съобщиха новина зе оврозоната, която изглежда почти сензационно.

Министерството на финансите очаква през декември да бъде покрит и последният критерий за присъединяване към еврозоната - инфлацията.

Това съобщи служебният вицепремиер и ресорен министър Людмила Петкова.

Тя представи динамиката на структурата на финансовата рамка, като стана ясно, че разходите изпреварват приходите. Людмила Петкова допълни, че по време на Консултативния съвет за национална сигурност е поставен въпросът разходите за отбрана да достигнат 2,5% от Брутния вътрешен продукт.

Финансовият министър изрази убеденост, че политическите сили са готови за диалог за бюджета, и надежда, че ще постъпят отговорно.

Петкова представи резултатите от анализ на публичните приходи и разходи за периода 2022-2024 година, които показват нарастване на разходите, подчертавайки, че този доклад е изготвен без никакъв политически елемент.

"Изводът, които може да се направи от анализа е, че темпът на нарастване на разходите значително изпреварва темпът на нарастване на приходите, включителни приходите от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).", каза Петкова.

Тя призова да бъде даден мандат на служебното правителство да довърши преговорите по НПВУ, тъй като страната рискува да изгуби милиарди левове.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Bonth12
преди 1 час

Здравейте г-н/г-жо Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем, вариращ от 2000 до 800 000 евро при процент от 1% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес: bonthierry373 @gmail.com

Откажи