Лоша новина за ПВУ от финансовия министър. България губи куп пари

Каква е причината

Лоша новина за ПВУ от финансовия министър. България губи куп пари | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

България няма да получи изцяло второто плащане от близо 1млрд. и 200 млн. лева по плана за възстановяване и устойчивост, защото не е изпълнила поетите ангажименти в сферата на съдебната реформа и енергетиката.

Това обяви служебният финансов министър Людмила Петкова, цитирана от БНТ.

По думите й - има изоставане и при изпълняване на плана за събиране на ДДС, като за тази цел данъчните и митниците са повишили контрола си. Все пак министърът очаква бюджетът да приключи с дефицит до 3%. Петкова коментира също така, че приетите промени от предходното правителство в закона за ограничаване на надценката върху цената на трите основни вида хляб - бял, добруджа и типов до 15% няма да заработи от 1-ви юли, както беше записано.

До дни българите ще се сбогуват с хляб, обичан от поколения

"Данните всъщност показват, че нормалната надценка за различните видове хляб е в границите на 15-те процента, но по принцип има други проблеми свързани с практическото прилагане на разпоредбата", заяви служебният вицепремиер.

Има и определение и за надценка, но това определение не може да се ползва за целите на параграф 19 Д на преходните и заключителни разпоредби, тоест тя не е относима към хляба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай