Лидл за осми път ще проведе практикантската си програма

Всички ученици, навършили 18 години, могат да кандидатстват до 7 май

Лидл за осми път ще проведе практикантската си програма | StandartNews.com
  • Всички ученици, навършили 18 години, могат да кандидатстват до 7 май

За осми път Лидл България ще проведе своята практикантска програма и ще даде възможност на ученици от цялата страна да прекарат едно различно лято – да спечелят първите си пари, да натрупат ценен опит и нови знания и умения. Всички младежи, навършили 18 години, могат да кандидатстват до 7 май, като изпратят своето CV на [email protected]. Кандидатите задължително трябва да посочат града и квартала, в които живеят.

Лятната практика на Lidl ще се проведе от 1 юли до 31 август. В този период учениците ще получават по 600 лв. бруто на месец (за 6-часов работен ден от понеделник до петък) и по 60 лв. ваучери за храна. Те ще могат да се възползват и от един ден отпуск за рожден ден, както и ще преминат през различни онлайн обучения. А ако се справят успешно със своите задачи, имат и реалния шанс да продължат да работят в Lidl на постоянен договор. Към всички тези предимства, компанията отново добавя и атрактивни награди. Всички успешно завършили програмата ще участват в томбола за спечелването на голямата награда – 1000 лв., и две по-малки – на стойност 400 лв., които могат да инвестират за реализиране на своя мечта.

„Практикантската програма е сред най-успешните младежки проекти на Lidl и към нея традиционно има голям интерес. Тя дава на ученици в цяла България отлична възможност да учат в реална среда и да почерпят ценен опит от доказана международна компания като Lidl. Така младите хора не само печелят първите си пари, но се срещат с екип от професионалисти и развиват ключови умения като организираност, постоянство, ефективна комуникация и други. Вярваме, че практиката в Lidl ще им бъде полезна и ще се радваме да ги посрещнем и това лято в екипа на Лидл България“, коментира Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“.

Програмата се оценява положително от участниците в предишните ѝ издания. Практикантите споделят, че им допада динамиката в магазините, отношението между колегите и възможността да учат нови неща като работа в екип и умения за общуване с клиенти. Практикантската програма е част от цялостната устойчива стратегия на Лидл България за подкрепа на младите кадри чрез различни инициативи за ученици и студенти, сред които стажантска и trainee програма, както и подкрепа за дуалното образование.

Пълна информация за лятната практика и условията за кандидатстване може да намерите на кариерния сайт тук

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай