Лидл превръща рециклирана пластмаса в модерни спортни обувки

Текстилната част на спортните обувки Crivit Ocean Bound е изработена от 100% рециклиран материал

Лидл превръща рециклирана пластмаса в модерни спортни обувки | StandartNews.com
  • Текстилната част на спортните обувки Crivit Ocean Bound е изработена от 100% рециклиран материал

От днес Лидл България предлага на своите клиенти устойчив избор със стилните и комфортни маратонки Crivit Ocean Bound. Те са създадени с грижа за природата като горната им, дишаща текстилна част, е изработена от 100% влакна от рециклирана пластмаса. 25% от нея са събирани от замърсени плажове, острови и крайбрежни зони, а останалите 75% са от рециклирани PET бутилки.

Lidl предлага спортните обувки за втори път в своя асортимент, като тази година предложението на веригата се допълва и от разнообразие от дамски и мъжки спортни дрехи, също изработени от рециклиран материал.

“Маратонките Crivit Ocean Bound са създадени с грижа за природата, като същевременно успяват да покрият всички стандарти за високо качество, издръжливост и стил. Нашата цел е както да осигурим качествени продукти от висок клас на достъпни цени, така и да дадем алтернативна възможност за устойчиво пазаруване в унисон с нашия дългосрочен ангажимент за опазване на околната среда”, каза Нели Месерджиева, ръководител „Акционен мениджмънт и главен експерт по текстил“ в Лидл България.

Спортните обувки Crivit са изключително леки и удобни. Стелките са направени от мемори пяна, а текстилната подплата и леката подметка осигуряват още повече комфорт. Модерният им дизайн ги прави подходящи за гардероба на всеки, който държи на качествените и устойчиви продукти, съчетани със стил и собствен почерк. Така клиентите имат възможност с всяка своя стъпка да помогнат ефективно за намаляване употребата и разпространението на пластмасови продукти, с което да допринесат за чистотата на световните океани.

Специалният модел Crivit Ocean Bound е изражение на международната стратегия REset Plastic на Schwarz Gruppe, към която принадлежи Лидл България и която има за основна цел намаляване използването на пластмаса. Стратегията покрива целия цикъл по рециклиране и повторна употреба на материали за създаване на напълно нови продукти, каквито са обувките Crivit Ocean Bound. Маратонките са сертифицирани и означени с логото Global Recycled Standard, който гарантира качеството и произхода на използвания материал.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай