ЛИДЛ: Повече бг стоки, скъсяваме плащанията

Допълваме списъците и за агнешкото, млякото и оранжерийните производители

ЛИДЛ: Повече бг стоки, скъсяваме плащанията | StandartNews.com

 

Благодаря на премиера Борисов, вицепремиера Дончев и министър Десислава Танева за усилия за подпомагане на икономическите субекти в България, обединихме се заедно с останалите вериги за общи мерки като имаме разбираме по разумен начин да бъде подпомогнат българския производител, особено в тежката ситуация сега. Това заяви управителят на ЛИДЛ Милена Драгийска на пресконференция вчера след подписване на споразумение с кабинета относно подкрепа на българското производство.

Посланието, което отправяме е  – в кризиска ситуация ще се отворят всички канали и мерки, които да решат този комплексен проблем. Представихме пред правителството мерките, които ние веригите обсъдихме за улесняване на логистиката, за да можем да предложим продукцията на малките производителите на рафтовете на веригите ни.

Производителите могат да са спокойни, тъй като сме убедени, че подкрепата ни е важна в момента. Искаме да скъсим пътя на комуникация, за да помогнем още от утре особено на тези производители, за които вече има отказан износ.

Вече е ясно, че българското сурово мляко ще е минимум на 90 процента в суровината, които предлагаме на рафтовете. Но налагането 100 процента ограничение ще предизвика реакция от държавите, това не бива да допуснем. Защото ще ни попречи на износа, което правим чрез веригите в другите страни, а и да ограничи и интереса на българския потребител.

Само за 1 година само през Лидл са изнесени 42 милиона български храни в магазините от 32 страни в Европа, в сравнение с 30 милиона година изнесени година по-рано.

За агнешкото месо вече получихме от министерството списъци с фермери, като само за последните 10 дни сме допълнили с още 10 производители.

Сега помолихме списъците и за оранжерийните производители, за да видим с кои работим и кои да сдобавим, без да нарушаваме интереса на тези, с които работим до момента.

От 13 март досега сме добавили в асортимента с 57 продукта, вече и с нови договори. Също така сме предложили до две седмици като срок за плащане на производителите. Имаме уверение, че и останалите вериги ще го обявят съвсем скоро, каза Драгийска.

Всяка верига има своя бизнес модел на работа, въпросът е новия общ бизнес модел за бъдеще да сработи така, че да е в интерес на обществото. Тогава означава повече български стоки, но и да не лишаваме всеки потребител от любимия му асортимент, който си е купувал и досега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай