Лидл намалява цените на 101 продукта от 1 юли

Промяната в цените на част от продуктите е в резултат на намалената ДДС ставка

Лидл намалява цените на 101 продукта от 1 юли | StandartNews.com

От 1 юли 2020 г. Лидл България ще намали цените на 101 продукта от своя асортимент. Промяната в цените на част от продуктите е в резултат на намалената ДДС ставка, която ще влезе в сила от 1 юли и ще се отрази върху всичките бебешки храни и пелени под собствената марка на веригата – Lupilu, пелени с марката Pampers, книги и други, попадащи в обхвата на изменението на ЗДДС. Цените на съответните продукти ще бъдат променени с разликата в ставката на ДДС, която се намалява от 20% на 9%.

Като компания, която винаги е била отговорна и последователна в своите действия, търговската верига е първата, която реагира незабавно и обявява актуализация на цените в полза на потребителя, непосредствено след информацията за предстоящо анонсиране на намалената ДДС ставка.

В допълнение веригата ще намали и цените на още редица продукти от своя асортимент от различни продуктови категории – хляб, млечни продукти, колбаси и др. С тази своя стъпка Лидл България има за цел да предложи на потребителите още по-голям избор от продукти на изгодни цени в тези все още предизвикателни времена. Така, освен по-ниски цени на всички бебешки храни, попадащи като стокови групи в изменението на ЗДДС, пелени и книги, клиентите ще могат да се възползват и от преференциални цени на хранителни продукти за цялото семейство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай