Летище София се похвали със сертификат за качество и екология

Стандартите по ISO обхващат различни дейности, извършвани от летищния оператор

Летище София се похвали със сертификат за качество и екология | StandartNews.com

"СОФ Кънект" - операторът на летище София бе сертифициран съгласно критериите на Международната организация по стандартизация за съответствие с изискванията за управление на качеството ISO 9001 и на околната среда ISO 14001. Това е резултат от извършен одит на сертифициращия орган РИНА България, съобщават от летището.

Сертификатите бяха връчени на изпълнителния директор на „СОФ Кънект“ Хесус Кабайеро от управителя на РИНА България Калин Панев. Документите удостоверяват, че въведената система за управление цели не само спазване на законодателни и нормативни изисквания, но е и база за осигуряване на устойчиво развитие. Повишаването на качеството на предлаганите услуги и нивото на удовлетвореност на пътници и бизнес партньори се постига и с балансиран екологичен подход.

Стандартите по ISO обхващат различни дейности, извършвани от летищния оператор в съответствие със Закона за гражданското въздухоплаване, предоставяне на авиационно и търговско обслужване, осигуряващо високо ниво на качество, безопасност и сигурност, както и ефективно използване на ресурсите, и намаляване на негативното влияние върху околната среда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай