КВС груп в България придоби и пенсионно дружество

NN Пенсионно осигуряване се преименува на ОББ Пенсионно осигуряване, а NN Животозастраховане се влива в ДЗИ Животозастраховане 

КВС груп в България придоби и пенсионно дружество | StandartNews.com

КВС Груп в България приключи сделката по придобиването на бизнеса на NN в България.

На 14.07.2021 г. Унгарската национална банка официално даде одобрение за прехвърляне на застрахователния портфейл на „Ен Ен Застрахователно акционерно дружество - клон София“ КЧТ (NN Животозастраховане) към „ДЗИ – Животозастраховане“ ЕАД, част от белгийската банково-застрахователна група КВС.

На 17.06. 2021 г. и Комисията по финансов надзор  даде разрешение на „ДЗИ – Животозастраховане“ ЕАД да придобие пряко акционерно участие в капитала на „Ен Ен Пенсионноосигурително дружество” ЕАД (NN Пенсионно осигуряване) в размер на 100%, като по-рано тази година Комисията за защита на конкуренцията даде и своето одобрение за сделката, като разреши придобиване на едноличен контрол на „ДЗИ Животозастраховане” ЕАД върху „Ен Ен Пенсионноосигурително дружество” ЕАД (NN Пенсионно осигуряване) и върху цялото търговско предприятие на „Ен Ен Застрахователно акционерно дружество” - клон София. 

В следствие на това NN Пенсионно осигуряване се преименува на ОББ Пенсионно осигуряване, а NN Животозастраховане престава да съществува като отделно юридическо лице, като клиентите ѝ автоматично стават клиенти на ДЗИ Животозастраховане. Обединяването на животозастрахователния бизнес на двете компании е процес, който има амбицията да изведе ДЗИ на челни позиции в животозастрахователния бизнес в страната.

„Това беше естествен ход за ДЗИ в областта на животозастраховането. Компанията ни не престава да бъде лидер в този застрахователен сегмент и от придобиването на ДЗИ от страната на КВС Груп през 2007 г. посоката е била само една – още по-нагоре към челните места. Компаниите, част от КВС Груп в България и досега бяха еталон на пазара, но с добавянето и на пенсионно осигурително дружество към палитрата, предлагаме изцяло подобрено и завършено клиентско обслужване по линия на финансови услуги, което неизбежно ще бъде от огромно улеснение за хилядите ни клиенти в страната“, коментира приключването на сделката Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ. 

„Разширяването на продуктовите предложения за нашите клиенти и увеличаването на каналите за продажби и обслужване ще са сред най-важните ефекти за тях в резултат от  сделката и аз съм убеден, че още в следващите месеци те ще могат да се възползват от тези допълнителни възможности. Българският пазар е сред ключовите пазари за КВС Груп, която затвърждава дългосрочния си ангажимент в страната и чрез сделката по придобиването на животозастрахователния и пенсионния бизнес на NN в България. Сега, с разширения достъп до иновационните продукти и процеси, които КВС Груп в България е интегрирала като предложение за своите клиенти, ще можем да предоставим допълнителни услуги и решения за тях да планират своето финансово бъдеще и да им осигурим клиентско преживяване съгласно техните предпочитания и очаквания. А първата стъпка, която очакваме да е факт още в следващите дни, е промяната на наименованието на пенсионната компания на NN и фондовете,  управлявани от нея, и обединяването им под бранда ОББ Пенсионно осигуряване.“, допълни Николай Стойков, главен изпълнителен директор на ОББ Пенсионно осигуряване. 

Клиентите на NN Животозастраховане и NN Пенсионно осигуряване ще могат да бъдат обслужвани в съществуващите към момента офиси на NN, които са в процес на ребрандиране. Актуална информация за клиентите с животозастрахователни продукти може да бъде намерена на сайта на ДЗИ или потърсена на телефон 0700 117 17 и респективно на сайта на NN или телефон 0800 11 646, що се касае до пенсионни продукти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай