Купете Гражданска отговорност рано - пестите пари

Друг изгоден начин е да изберете да подновите полицата си онлайн

Купете Гражданска отговорност рано - пестите пари | StandartNews.com

Защитата срещу бъдещи негативни събития чрез застраховки не е новост за българската действителност и все повече българи се възползват от тях. Целите, за които се сключват застраховки, почти не се променят. Все още се отделя повече внимание на защитата на дома и автомобила. „Гражданската отговорност“ също има задължителен характер за водачите на автомобили, поради което и нейният дял е висок.

Как да спестите и да осигурите спокойствие за себе си и автомобила? Въпреки че краят на годината обичайно е време, в което се харчи повече, има начин да намалим някои от разходите си.

Обикновено в края на годината всички застрахователи повишават тарифите си по задължителната "Гражданска отговорност", а това е и времето, в което много собственици на автомобили подновяват полиците си. Дружествата обаче предлагат възможност да сключите застраховката си по-рано на старите и съответно по-ниски тарифи, а тя да влезе в сила от декември или януари. Офертите на част от компаниите позволяват договорите да влязат в сила до 15 дни след сключването им. По-малко са дружествата, които предлагат застраховки, сключени сега, да влязат месец по-късно.

Друг изгоден начин е да изберете да подновите полицата си онлайн. Когато удобната услуга влезе в сила преди няколко години, тя даде допълнителен тласък и на сключването на и други застраховки по електронен път. Принципът е ясен, скъсяването на веригата между вас и застрахователя заради липсата на физическа среща с служител на компанията, води до намаление и на цената. Но колко точно? Ако преди три години процентът е бил над 15 на сто, то сега намалението от стойността на застраховката е 10 на сто.

Плащането на цялата сума по полицата също ще ви спести пари, всяко издаване на картончета, стикери и лепенки са и повече левове, които ще излязат от джоба ви. Издължаването наведнъж на дължимото ще ви спести и разхождане до брокера или застрахователя. А времето, както е знаем, също струва пари.

Система за предотвратяване на инцидентите и тежките катастрофи може освен да спаси живот, но и да намали цените на застраховките с до 25 на сто. Продуктът с изкуствен интелект помага на водачите като действа като „трето око“ чрез непрекъснато наблюдаване на пътя чрез камера. Тя подпомага предотвратяването или смекчаването на сблъсъци, като идентифицира потенциално опасни ситуации и се получа аудио и видео сигнализация към водача. Процентът на намаляване на леките инциденти е почти 90%, а тежките се намаляват с около 45 на сто.

Устройството, което ще се инсталира задължително в новите автомобили, се предлага на цена 850 евро. Монтажът му може да спести до 25 на сто от каското на автомобила и до една четвърт от стойността на задължителната полица „Гражданска отговорност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай