Концертът на Ед Шийрън налива милиони в България

Той постави нов рекорд на стадион “Васил Левски”

Концертът на Ед Шийрън налива милиони в България | StandartNews.com

Концертът на британската суперзвезда Ед Шийрън в София постави нови рекорд. Той събра над 66 000 души на стадион "Васил Левски" в столицата, обединявайки феновете от страната и чужбина. 
Мястото  не е побирало толкова много хора от средата на 90-те години, когато в София гостува сръбската легенда Лепа Брена. Тогава на терена имаше не по-малко от 60 000 човека.

В очакване на Ед Шийрън! Километрични опашки

Въпросът е какво ще спечели България от концерта? 
 

Отговорът е: милиони левове на българската икономика. Продадени са 60 000 билети, а 4000 работници строяха сцената за концерта,  съобщи БНТ.

Нещо нечувано се случва в София! Ед Шийрън счупи рекорда на Лепа Брена

За броя зрители на стадиона през далечната 1990 година се носят легенди - между 80 000 и 120 000 души. 19 години след това друга кралица, но на поп музиката - Мадона, събра 55 000 души. Топ 3 на най-посещаваните събития се допълва от концерта на Слави Трифонов през 2015 година, за който под дъжда дойдоха 70 000 и от AC/DC.

 

Трябва да разграничим събитие за 5000 - 10 000 души, които обикновено са от града, решили да посетят една конкретна локация и събитие за 50 000 - 60 000души и нагоре, което автоматично значи, че има и туристически поток, включително чужденци, хора и от други градове, които са пристигнали. Посещения на града, нощувки, краткосрочно настаняване, по-голямо потребление в самия град", коментира Петър Ганев от Института за пазарна икономика.

"Но по-големият ефект е имиджът, който една локация придобива за това, че е на световната карта, когато идва голям изпълнител", обобщи той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай