Кои са най-богатите поколения в Америка

Младите изостават в богатството в сравнение с връстниците им преди 30 години

Кои са най-богатите  поколения в Америка | StandartNews.com

Най-богатото поколение в САЩ и за 2019 година остава това на  Бейби бумерите, най-многобройното поколение в историята на САЩ, на родените между 1944 и 1964 година.

Преди тридесет години те са били на същата възраст като Милениалите (родените между 1981 и 1996 г. през настоящата 2019 година.

Въпреки това през 1989 г. Бейби бумерите са притежавали 21% от американското богатство, което е 7 пъти повече от 3%, които принадлежат на Милениалите днесг., написа в блога си Алекс Табарок, цитиран от „Бизнес инсайдър".

Така нареченото Тихо поколение (родените от 1923 до 1943 г.) притежава все по-малко богатство - техният дял намалява от 80% на 25% за последните 30 години. Това се дължи на естественото намаляване на техния брой, заради възрастта, както и заради факта, че те са изразходвали почти всичките си пенсионни спестявания.

С напредване на възрастта делът на Бейби бумерите нараства от 20% до почти 60%.

На Поколението X в момента се пада само около 16% от американското богатство. И което е по-изненадващо – делът на на Милениалите не расте през последните 5 години и възлиза на по-малко от 5% от общото богатство на хората в САЩ. Макар да става дума за по-младото поколение, тенденцията е налице – младите днес притежават много по-малко, отколкото връстниците им преди 20 или 30 години.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай