Кои компании са родени по време на криза

Преди точно 40 години CNN поставя началото на изцяло новинарските медии

Кои компании са родени по време на криза | StandartNews.com

Коронавирусът продължава да мори целия свят. А очакванията са за нова икономическа криза, от която няма да излезем и 2021 г. Това обаче не означава апокалипсис за бизнеса. В историята има някои наистина впечатляващи примери за компании, създадени по време на подобни тежки времена, съобщи Канал 3.

През 1907 г. в САЩ е първата голяма финансова криза, но година по-късно група амбициозни инженери основават General Motors, известна днес като един от най-големите конгломерати в автомобилостроенето.

 

През 1953 г. Америка отново е в много тежка рецесия след краткото съвземане от Втората световна война. Но на фона на огромната безработица е основана компанията Insta-Burger King. Началото е кошмарно за веригата ресторанти за бързо хранене, но Дейвид Едгъртън и Джеймс МакЛамор решават да инвестират всичко налично в проекта. Сменят името просто на Burger King и днес веригата има по света около 18 000 обекта.

Ами компанията Cable News Network?  Това е CNN - един от най-мощните информационни източници в Америка. Преди точно 40 години телевизията поставя началото на изцяло новинарските медии, като започва да излъчва новини 24 часа в денонощието. И това на фона на рекордната инфлация в Съединените щати.

През Световната финансова криза от 2007-2009 г. пък се раждат идеите за Uber и Airbnb, които днес поставят нови стандарти в туризма, благодарение на споделените пътувания и алтернативата на хотелиерския бранш.

Коя ще е следващата голяма идея? Предстои да видим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай