Хакерска атака сринала е-винетките

Според шеф на АПИ е била „зверска“

Хакерска атака сринала е-винетките | StandartNews.com

Снощи е извършена хакерска атака по системата за електронните винетки, съобщи зам.-министърът в МРРБ Николай Нанков. Проф. Олег Асенов от Управителния съвет на АПИ я е определил като „зверска“, казва Нанков.

 

В тази връзка по-рано днес от АПИ съобщиха, че е-винетки може да се закупят от сайта bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, от терминалите за самотаксуване и на гишетата по основните гранични контролно-пропускателни пунктове – ГКПП "Калотина", ГКПП "Капитан Андреево", ГКПП "Кулата", Дунав мост – Русе, Дунав мост – Видин, ГКПП „Силистра“, ГКПП "Станке Лисичково“ и ГКПП "Илинден".

„Работи се по отстраняването на затрудненията в продажбата на електронни винетки, временно е затруднена покупката на е-винетки от сайтовете www.vinetki.bg,  www.tollpass.bg, www.digitoll.bg, www.telenor.bg,www.A1.bg, какт и на каса в мрежата на мобилния оператор А1, Български пощи,  Easy Pay и бензиностанциите „Лукойл“, „Еко“, „Петрол“ и ОМВ а също чрез терминалите „Cashterminal“ в мрежата на „ Интеркапитал Груп“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай