KBC Груп открива Център за дигитални технологии във Варна

Белгийската финансова група взе стратегическо решение да открие нов Център за дигитални технологии

KBC Груп открива Център за дигитални технологии във Варна | StandartNews.com

Белгийската финансова група взе стратегическо решение да открие нов Център за дигитални технологии (DigitalDevelopment Center) в морската столица. Това е вторият център, който групата открива във Варна - през 2019 г. беше открит Споделеният център за услуги (Shared Service Center), който достигна над 300 служители, позиционирайки се като един от водещите работодатели в областта.

Основната дейност на новия център е изпълнение на различни ИТ проекти в подкрепа на дигиталната трансформация на банковите и застрахователни дружества от KBC Груп. Първоначалните планове включват наемането на над 100 човека до края на 2021 г., което ще създаде нови кариерни възможности, преимуществено в ИТ сферата - в направления като аgilesoftwaredevelopment, applicationmanagement, processmanagement и др.

Тодор Петков, генерален мениджър на новосъздадения Център за дигитални технологии, споделя: „Това е още една вълнуваща стъпка по посока на дигиталната трансформация на KBC Груп. Изборът на локация и продължаващите инвестиции генерално, а и специално в региона, са поредното доказателство за ключовото място, което заема България в стратегията на KBC Груп. Центърът за дигитални технологии е мястото, където нашата банково-застрахователна експертиза среща дигиталните технологии. Компанията ще предложи много кариерни възможности за талантливи хора, които искат да работят в международна среда, да се развиват и да инвестират в бъдещето си. А ние от своя страна ще инвестираме в техния талант, осигурявайки им сигурността, която очакват, както и възможности за развитие.“

KBC DigitalDevelopment Center ще споделя едно офисно пространство с Shared Service Center в сградата на бившия ПфоеМол във Варна. Предвид бъдещите планове за развитие и растеж двата центъра на KBC заемат още един етаж от сградата, разширявайки офисите си на площ от 6500 кв.м.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай