Караниколов отчете ръст на чуждите инвестиции

Според него положителното развитие намира отражения в макроикономическите показатели

Караниколов отчете ръст на чуждите инвестиции | StandartNews.com

Отчитам положителна тенденция за увеличаване на броя и размера на проектите, осъществявани в България, както от чуждестранни, така и от местни компании. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов по време на парламентарния контрол. По думите му положителното развитие намира отражения в макроикономическите показатели.

„Преди около 20 дни излезе една от първите прогнози на Българската народна банка, която показваше, че преките чуждестранни инвестициите за 2018 г. възлизат на 1 милиард и 532 милиона евро”, каза още Караниколов, съобщи "Нова тв".  .

Той допълни, че преди няколко дни е излязла и новата прогноза, според която инвестициите за 2018 г. към момента възлизат на 1 милиард 740 милиона евро, което показва ръст. Той уточни обаче, че това е предварителна 15-месечна прогноза. Министърът обърна внимание на информацията, която излезе за 2017 г., като по думите му, тъй като са минали почти 15 месеца, това вече са окончателни прогнози. Допреди 20 дни преките чуждестранни инвестиции в България за 2017 г. се отчитаха на 1 милиард и 390 милиона евро, а по последна информация инвестициите в България за 2017 г. са над 2 милиарда и 300 милиона евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай