Как да изберем надежден и бърз хостинг?

Ето на какво е най-важно да наблегнете според специалистите

Как да изберем надежден и бърз хостинг? | StandartNews.com

Всеки онлайн проект се нуждае от надежден и бърз хостинг. Но как да отсеем най-доброто сред толкова различни оферти от различни доставчици?  За да ви улесним, сме ви подготвили няколко важни съвета от специалистите. Ето на какво е най-важно да наблегнете, когато избирате хостинг:

  • Количество дисково пространство
  • Набор от технически функции и инструменти;
  • Ниво на техническа поддръжка
  • Съотношение цена-качество хостинг услуга

Да разгледаме тези характеристики малко по-подробно.

Дисково пространство

Потребителите, които избират хостинг за първи път, трудно могат да изчислят количеството дисково пространство, необходимо за бъдещия им проект. Имайте предвид, че в повечето случаи за по-малки сайтове от типа на целева страница, сайт за визитки и други от този род са достатъчни и 30-60 MB. Ако обаче планирате по-нататък да използвате графични материали и бази данни, тогава е по-добре да заемете дисково пространство от 100 MB или повече.

По-трудно е да се изчислят необходимите ресурси за сайт, където потребителите могат да публикуват своето съдържание, като видеоклипове и изображения. В този случай количеството дисково пространство трябва да се определя въз основа на популярността - броя посещения на ден и средния обем публикувани материали. 

За високо натоварени интернет проекти VIP хостингът ще бъде добро решение. Но не всички доставчици го предлагат. Основното му предимство е, че не изисква познания за администриране на VPS сървъра, за да работи с него. В допълнение, VIP хостингът много прилича на виртуален специализиран сървър с лично дисково пространство, RAM, време за изпълнение на скриптове и др. Това е така поради факта, че сървърът хоства по-малко сайтове, например вместо хиляда сайтове, само няколкостотин работят на един сървър.

Набор от технически функции и инструменти

Най-често платените хостинг планове предлагат възможност за свързване на бази данни и използване на скриптове. Имайте предвид, че не всички сайтове изискват тази функционалност. Ярки примери за това са някои по-леки сайтове за визитки и целеви страници, при които няма необходимост от използване на административни системи.

Ето и още няколко много важни технически характеристики, които ще ви помогнат да изберете надежден и бърз хостинг:

  • Наличие на поддръжка за технологиите и скриптовете, от които се нуждаете, защото от това зависи дали вашият сайт ще функционира правилно. Обърнете внимание и на поддръжката на база данни MySQL, особено ако създавате уебсайт не в чист HTML, а с помощта на безплатната платформа WordPress.
  • Наличие за поддръжка на популярни CMS - WordPress, Joomla, Drupal, 1C-Bitrix, OpenCart и други.
  • Комфортен за работа контролен панел, който да ви позволява ви да работите с уеб сървър и сайтове, хоствани на него чрез графичен интерфейс. Най-популярните: ISPmanager, Cpanel, Plesk Panel.
  • Бърза техническа поддръжка.
  • Достъп до сайта чрез FTP, което е необходимо за копиране, редактиране и изтриване на папки и файлове на сървъра.
  • Мониторинг на сървъра и своевременно отстраняване на неизправности.
  • Защита на сървъри от DDoS атаки.
  • Уеб интерфейс за поща.
  • Архивни файлове.

Не пропускайте да се уверите също и в доброто ниво на техническа поддръжка. Ефективността на ресурса до голяма степен зависи от качеството на техническата поддръжка. Както показва практиката, понякога не можете да се измъкнете от трудностите и квалифицираните специалисти на хостинг доставчика ще ви помогнат да се справите по-бързо с тях, за да продължите успешната си работа. 

Съотношението качество-цена при избора на надежден и бърз хостинг също е от съществено значение. Всички сме наясно, че цената е доста важен критерий, въпреки, че в никакъв случай не е единственият. Много често се случва така, че избирайки най-евтиния хостинг, рискувате да се натъкнете на некачествено обслужване и да загубите много повече пари, отколкото ако се доверите на качествени, макари и малко по-скъпи хостинг услуги. Печелившият хостинг се отличава не с ниската цена, а с комбинацията си между относително ниска цена и перфектно обслужване. Препоръчваме ви да разгледате услугите на IONOS - най-големият доставчик на хостинг услуги на европейския пазар, който вече 30 години не спира да гради безупречния си имидж и да печели уважението на своите потребители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай