Събота,

Изплюха камъчето - Гражданска отговорност се вдига

От: Владислав Колев -
A
A
A

Всички словесни еквилибристики, с които заблуждаваха хората за цените на Гражданска отговорност, очаквано се оказват една куха лъжа.

Застрахователите прогнозират, че цената на задължителната полица "Гражданска отговорност" за автомобилите ще продължи да се увеличава за всички водачи, дори и след въвеждането на системата "бонус-малус", съобщи БНР, обобщавайки мнението на експерти в бранша.

Компаниите ще трябва да правят ново изчисление на застрахователния пакет по "Гражданска отговорност".

"Тук се предвижда всички застрахователи да обявят свои базови тарифи пред Гаранционния фонд, тоест всички ще имат нови тарифи. Цената на застраховката върви нагоре", твърдят експерти в този бранш.

Ако системата бонус - малус всъщност бе ефективна, още през тази година изрядните шофьори на пътя трябваше да имат чувствителни облекчения Защото още отпреди година ги баламосваха с тази система, оправдавайки драстичното повишение на цените на Гражданска отговорност.

Нищо подобно не случи..

Според обявените намерения следващата година ще бъде базова за изчисляването на коефициента, с който през 2021-а застраховката ще поскъпва или поевтинява в зависимост от това дали шофьорът има нарушения. Някой вярва ли?

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички