Изпълнителният директор на Black Sea Gold Pomorie дари на Свищовската академия наградата си от конкурса „Мистър и Мисис Икономика”

Изпълнителният директор на Black Sea Gold Pomorie дари на Свищовската академия наградата си от конкурса „Мистър и Мисис Икономика” | StandartNews.com

Йордан Чорбаджийскиизпълнителен директор на Black Sea Gold Pomorie и възпитаник на Стопанска академия „Д. А. Ценов” дари на Свищовската академия наградата си от конкурса „Мистър и Мисис Икономика 2019 г. в категория „Търговия и Услуги”. Наградата включва почетна грамота и статуетка „Рибарят и златната рибка” с автор Ставри Калинов. Това стана на 28 юни 2024 г. по време на работно посещение на Йордан Чорбаджийски в родната му Алма Матер, в рамките на което той като новоизбран член на Съвета на настоятелите на Академията за мандат 2024-2028 г. дискутира с ректора доц. д-р Марин Маринов и заместник-ректора по „Учебна дейност и акредитация” – доц. д-р Светослав Илийчовски, възможности за задълбочаване на сътрудничеството на Висшето училище с българския бизнес.

Конкурсът „Мистър и Мисис Икономика” се организира от списание „Икономика” и най-голямата работодателска организация в страната – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Поради своя престиж, наградите „Мистър и Мисис Икономика” са определяни като „Оскарите на бизнеса” и са сред най-важните икономически отличия в България. От десетилетия призът се връчва на предприемачи, икономисти и финансисти, допринесли в най-голяма степен за развитието на българската икономика.

Дарението за СА „Д. А. Ценов”, Йордан Чорбаджийски направи в знак на благодарност и признателност към родната Алма Матер и всички нейни преподаватели. С ректора на Академията в Свищов той сподели, че в много голяма степен дължи успешното си кариерно развитие на знанията, придобити в СА „Д. А. Ценов”. Той заяви, че дарявайки тази престижна награда на Академичния музей желае да мотивира и да вдъхне увереност на младите хора и студентите, че положените труд, усилия и дисциплина при обучението винаги се отплащат.

След срещата си с ректора на СА „Д. А. Ценов” Йордан Чорбаджийски посети Академичния музей и положи подпис в летописната книга на Свищовското висше училище.

Йордан Чорбаджийски е изпълнителен директор и член на УС на Black Sea Gold Pomorie, като преди това е заемал и други ръководни позиции в избата. Той е и председател на УС на Националната лозаро-винарска камара и зам.-председател на Националния съвет по храните. Завършил е бакалавърска степен по икономика на търговията и е придобил ОКС „магистър” по финансов мениджмънт в Стопанска академия „Димитър А. Ценов.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай