Искат единна система и общи правила за туризма

Банско е отличен курорт и той ще има туризъм, успокояват местните власти и експертите

Искат единна система и общи правила за туризма | StandartNews.com

Българският туристически съюз, съвместно с Института за анализи и оценки в туризма, разработи система за чистота и сигурност, която запазва както живота и здравето на туристите и персонала по хотели и хижи, но така и на доставчиците. Това съвпада с идеята, че е необходимо да има единна система с общи правила за сектора, обясни в сутрешния блок на БНТ председателят на Института Румен Драганов.

Отлив на резервации в Банско започна след призива на здравния министър проф. Костадин Ангелов да не се пътува в Благоевградска област, защото е една от двете най-рискови зони. Хотелиери и местна власт търсят решение на проблема преди началото на зимния сезон.

„Обстановката е спокойна, поддържаме контакт ежедневно с туристическия бранш и сме убедени, че Банско и Добринище отговарят на всички условия. Споделяме поддържаме предложението на Националния борд по туризъм, които предлагат да се разработи Единна здравна система, на която да отговарят всички зимни курорти“, обясни кметът на Банско Иван Кадев.

Банско е отличен курорт и той ще има туризъм, радвам се, че той се готви за един силен сезон в условията на криза. Разбира се, че основно ще разчитаме на българи, но може да се надяваме и на български туристи, каза Румен Драганов.

Факт е, че лятото ние имахме един даже неочаквано успешен туристически сезон - паркингите бяха пълни, нямаше места, малките семейни хотели и къщите за гости - също, допълни още Драганов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай