iPhone спира да дава безплатни слушалки

Всички смартфони от новата линия ще получат USB-C порт вместо обичайния Lightning

iPhone спира да дава безплатни слушалки | StandartNews.com

Смартфоните iPhone, които ще излязат през 2020 и 2021 година, ще се предлагат с важна промяна що се отнася до красивата си опаковка. Експерти на Barclays, цитирани от MacRumors, прогнозират, че безплатните кабелни слушалки ще изчезнат от пълната кутия на iPhone през 2021 година.

ВИЖ ОЩЕ: Новият iPhone ще е по-мощен от лаптопите

Това се дължи на факта, че един или всички смартфони от новата линия ще получат USB-C порт вместо обичайния Lightning. Анализаторите смятат, че Apple ще се откаже от собствения конектор заради правилата на Европейския съюз за стандартизация на зарядни устройства.

Очаква се още, че iPhone 12, който ще излезе през есента, ще получи шест гигабайта RAM, в сравнение с четири гигабайта в iPhone 11 Pro. Основната камера на флагмана ще има сензор, помагащ за триизмерното сканиране. Експертите смятат, че бъдещият смартфон ще получи актуализирана система за предни камери TrueDepth, което ще доведе до подобряване на работата на биометричния сензор Face ID. Доставките на компоненти ще се извършват от базирания в Тайван партньор на Apple Lite-On Semiconductor.

През май 2018 г. експерти от Barclays прогнозираха, че от новите смартфони на Apple ще изчезнат безплатният адаптер за слушалки към конектора Lightning. Анализаторите обясниха тази стъпка, като спестите от производството на устройства. През есента компанията представи флагманския iPhone Xs, от който аксесоарът наистина изчезна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай