Инвестбанк пуска услугата blink parking за потребителите на мобилното си приложение

Плащай за синя или зелена зона през Ibank mobile без допълнителни такси

Инвестбанк пуска услугата blink parking за потребителите на мобилното си приложение | StandartNews.com

„Инвестбанк“ АД е първата банка в България, която пуска услугата blink parking за потребителите на мобилното си банкиране. С новата функционалност на приложението Ibank Mobile клиентите могат бързо и лесно да платят за паркиране в синя и зелена зона в София, както и в още над 20 града в страната. 

Иновативната услуга е алтернатива на SMS плащането за паркиране, но потребителите не дължат допълнителна такса за ползването на тази функционалност. Няма такса и за самата банкова транзакция, плаща се единствено стойността на паркирането, без добавени разходи.

„Новата функционалност на Ibank Mobile е изключително user friendly. Клиентите използват едно приложение за всичко – да банкират, да плащат сметки, а сега и да паркират. За нас клиентското удовлетворение е абсолютен приоритет, а технологиите и иновациите се явяват като инструменти, с които постигаме цели си. През последните 3 години дигитализирахме почти всички свои услуги и продукти, които са с високо ниво на сигурност, спестяват време и са с достъп 24/7, без необходимост от посещение във финансов център. Сега започваме да надграждаме това и да добавяме допълнителна стойност с още по-голямо внимание към детайлите. Именно такава услуга е blink parking“, каза Маргарита Стоянова, директор на Дирекция „Дигитални услуги и център за обслужване на клиенти“ в Инвестбанк.

Услугата е разработена от Национална картова и платежна схема, част от БОРИКА, а Инвестбанк е първата финансова институция, която я внедри. Blink parking е част от системата за незабавни плащания blink.

Освен незабавното плащане и регистриране на паркирането, blink parking предлага и други полезни и удобни функционалности, които да улеснят потребителите. Вградената локализация на местоположението на автомобила автоматично установява в каква зона се намира колата и съответно – каква сума трябва да  бъде заплатена. С blink parking клиентите могат да избират времето за паркиране или да го удължат с ново плащане, ако зоната го позволява. Ibank mobile известява и когато платеният час изтича. През мобилното приложение клиентите могат да създадат профил на автомобила си и да проследяват историята на паркиранията и прилежащите плащания за тази услуга.  

До момента над 20 общини са се включили в новата платежна система за паркиране. Това е около 65% от всички населени места със синя и зелена зона, като се очаква до края на годината да се включат още общини, с което покритието да надхвърли 75%.

Предстои разширяване обхвата на blink parking и скоро тази услуга ще може да се използва от клиентите на Инвестбанк за плащане на частни паркинги, както и на глоби за неправилно паркиране.

Внедряването на blink parking идва в навечерието на 30-годишнината на Инвестбанк, като новата услуга е естествено продължение на трансформацията на финансовата институция от традиционна към модерна дигитална банка. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай