Играта Тетрис ще "умре" през април

Популярната аркадна игра ще бъде недостъпна за iPhone и iPad от април

Играта Тетрис ще "умре" през април | StandartNews.com

Фирмата Electronic Arts, която притежава правата върху играта Tetris, обяви затварянето на версията за iOS. Популярната аркадна игра ще бъде недостъпна за iPhone и iPad от април, съобщава MacRumors.

Датата на "смъртта" на мобилния Tetris беше посочена в следващата актуализация на играта за потребителите на iOS. Electronic Arts каза, че от 21 април 2020 г. пъзел играта ще бъде премахната от App Store. В изявлението се казва, че Tetris, включително платени добавки, може да се използва само до 21 април.

Компанията заяви, че от онлайн магазина ще изчезнат три версии на играта - Tetris Premium, Tetris 2011 и Tetris Blitz. Изтеглилите приложения преди тази дата могат да ги запазят на своите устройства, но преинсталирането на Tetris няма да е възможно.

Electronic Arts не разкрива причината за закриването на проекта. MacRumors пояснява, че игрите от серията Tetris са били една от най-търсените за iPhone след App Store. Въпреки популярността, приложенията за играта не са актуализирани от лятото на 2018 година.

Концепцията за Тетрис е измислена от съветския програмист Алексей Пажитнов. Първата версия на играта излиза на 6 юни 1984 г. През 2007 г. Tetris, като една от най-важните компютърни игри в историята, беше приета за съхранение в Библиотеката на Конгреса на САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай