Хампарцумян с ключова новина за София

Банкерът каза къде е мястото на столицата ни в Европа

Хампарцумян с ключова новина за София | StandartNews.com

Има съществена разлика в доходите на хората в София и тези в по-малките населени места. Същевременно обаче много стоки и услуги са по-евтини в по-малките градове, разликата съществува, но тя не е чак толкова драматична, колкото изглежда на пръв поглед. Това коментира в студиото на „Добро утро, Европа“ банкерът Левон Хампарцумян.

София по естествен начин концентрира по-висококвалифицирана работна ръка, това е нормално, но ние трябва да направим всичко възможно разликата в стандарта на живот, достъпа до услуги, заплащането, да бъде по-малка.

Банкерът обясни, че по отношение на цени и стандарт на живот, столицата се изравнява с всички останали столици в Западна Европа.

Имаше момент, в който ресторантите у нас бяха с 5 пъти по-евтини, отколкото в Западна Европа, но такова нещо вече няма. Ние искаме конвергенция към развитите държави, но тя включва и поскъпване на живота.

В развития свят, в който живеем парите са инфраструктура, но общото правило е, че никога не стигат, каза още Хампарцумян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Николай
преди 5 часа

Идиот за линч и медия за затвора

Откажи
Арабин-камилар
преди 4 часа

Е, щом и на този 'айдук, който е участник в грабежа на България, му се дава трибуна да говори, вече няма ценности и морал?!

Откажи