Грантове и за средните фирми

Кабинетът е осигурил 170 милиона лева за това

Грантове и за средните фирми | StandartNews.com

Грантове ще получат и средноголемите фирми у нас. Кабинетът е осигурил 170 милиона лева за това, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в предаването „Карай направо” на Нова тв.

Другата седмица започва кандидатстването обявените преди седмица грантове на микро и малките фирми. Те ще получат между 3 и 10 000 лв. средства за ликвидна подкрепа. 173 милиона лева е програмата, парите ще стигнат за 15-20 000 мирко и малки фирми, обясни Дончев.

Има комплекс от мерки – може да ги наричате, план, програма, и те работят, не са на хартия, каза вицепремиерът. Той категорично отхвърли обвиненията на Корнелия Нинова, че кабинетът обвързва хората с кредити. И обясни, че по-голяма част от мерките на държавата са безвъзмездни. Най-голям разход за хазната е програмата 60/40, при която държавата поема 60% от заплатата и 60% от осигуровките на работника. По нея до края на април 131 000 души запазиха работните си места. Разходът за тази програма е 1,5 милиарда лева, каза Дончев и отново подчерта, че програмата е безвъзмездна. Никой няма да връща пари, заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай