Готови за (онлайн) училище с А1 и портала е-просвета

Все още въпросът за дигитализацията на образованието буди множество дискусии

Готови за (онлайн) училище с А1 и портала е-просвета | StandartNews.com

Все още въпросът за дигитализацията на образованието буди множество дискусии, както сред професионалните общности, така и сред родителите. Как, кога, готови ли сме, а децата ни? Едно е сигурно - навлизането на технологиите и виртуалните начини на обучение са тук. Съвременните деца живеят в дигитална среда и е логично технологиите да бъдат част от развитието им, затова е важно те да са част и от образованието им.

Онлайн училище от А1 и портала е-Просвета

В подкрепа на родителите и качествената подготовка на техните деца А1 стартира услуга в партньорство с най-голямото и авторитетно издателство за учебници и учебни помагала в България - "Просвета". Услугата дава абонамент за онлайн платформата на издателството с достъп до всички дигитални и интерактивни учебници и видеа. Предложението включва още таблет, бонус интернет и мобилен план от А1.
Все повече родители признават положителния ефект от интерактивните и модерни начини за обучение и самоподготовка. Те представят учебния материал по лесен и разбираем начин, възприемат се добре от децата и са достъпни през всякакви устройства с интернет. Така и родителите ще са по-спокойни, че децата им имат достъп до качествени учебни материали, одобрени от просветното министерство.

Достъп до качествени материали за всички

От 1-ви септември всеки може да се абонира за достъп до електронната платформа
e-prosveta.bg, предлаган ексклузивно от А1. За целта не е задължително да е клиент на други услуги от телекома.
В момента учебниците на "Просвета" от 1 до 7 клас са достъпни свободно онлайн, но само за разглеждане в PDF формат. С портала е-prosveta.bg обаче потребителите могат да получат много повече - там са качени множество учебници и помагала за ученици от 1 до 12 клас и помагала за деца в предучилищна възраст.

Разнообразно образователно съдържание

Партньорството между А1 и "Просвета" осигурява достъп до интерактивно дигитално съдържание на достъпни цени за ученици от различни възрасти. Образователната платформа е-prosveta.bg предлага богато разнообразие от над 425 учебника и електронни тетрадки;
интерактивни тестове, задачи и упражнения; видеоуроци за ученици от 1 до 7 клас, съобразени с учебната програма. Те са заснети с едни от най-добрите български учители. В допълнение учениците могат да надграждат знанията си и чрез видеофилми, аудиофайлове, презентации. На тяхно разположение са също и фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, анимации, пъзели, кръстословици и 3D визуализации.

Какво включва абонаментът

Родителите, които не желаят да се обвързват с тарифен план, могат да изберат безсрочен пакет, който се плаща месец за месец с банкова карта или с месечната сметка за клиентите на А1. Има варианти и за едногодишен или двугодишен пакет, като плащането се извършва отново с банкова карта всеки месец, а достъпът до сайта може да се осъществи от всяко устройство в мрежата на съответния потребител.

360-градусово решение - образователно съдържание, мегабайти и таблет

За по-голямо удобство клиентите на А1 ще получат още таблет и неограничен достъп до платформата e-prosveta.bg и за целия срок на договора, при закупуване на тарифен план А1 Surf или Surf S. Дори и след изчерпване на предвидените в договора мегабайти за месеца, достъпът към портала ще остане активен до края на отчетния период. За удобство на учениците А1 ще предостави и бонус от общо 60 000 МВ интернет на максимална скорост за първите 4 месеца от договора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай