Германската ски федерация с отворено писмо до Меркел

Зимните спортове са част от социалния живот, пише в депешата

Германската ски федерация с отворено писмо до Меркел | StandartNews.com

Федерацията по ски на Германия излезе днес с отворено писмо на канцлера Ангела Меркел и политиците в страната. Повод за него е предложението на канцлера да бъдат затворени ски курортите в Европа до 10 януари

Ето и пълния текст на писмото

"В настоящата дискусия - инициирана от части от политиката - за общоевропейска забрана за ски, все още не е обсъдено съдържанието на хигиенните и защитни мерки на асоциациите за зимни спортове, ски и сноуборд училища и клубове в алпийския регион, които са разработени подробно през последните месеци (вижте пример  за асоциациите за зимни спортове Deutscher Skiverband, Deutscher Skilehrerverband и Snowboardverband Deutschland: www.stiftung.ski), както и за цялата участваща индустрия (планински железници, ресторанти, хотели, спортни търговци, станции за отдаване под наем, доставчици на мобилност и др.).

 Специфичните и единни рамкови условия за практикуване на зимни спортове в тези специални времена, които могат да бъдат намерени в тези концепции, описват ясен път.  Това не може и не трябва да се пренебрегва от политически отговорните.  Изолираният възглед в отделните държави няма смисъл, а се изисква по-скоро трансгранично решение, което създава сигурност при планирането на всички участващи страни за целия зимен сезон 2020/21.

 Спортът, и по-специално зимните спортове, е важна част от социалния живот.  Зимните спортни дейности дават на хората подкрепа, мотивация, перспектива, а на много хора и работа.  Зимните спортове помагат да се справим с ежедневния умствен и физически живот, укрепва имунната ни система и повишава собственото ни енергийно ниво.  Тук спортните дейности сред природата играят специална роля, тъй като престоя на чист въздух допринася за физическите и умствените упражнения и има положителен ефект върху хората.  Спортът и упражненията сред природата дават възможност да се спазват правилата за дистанция, да се прилагат хигиенни и защитни мерки и по този начин да се намали рискът от инфекция по време на самите снежни спортове.

 Зимните спортове сами по себе си не могат да се отъждествяват с парти туризма и апре-ски проявите.  Цялата индустрия се позиционира ясно по този въпрос от месеци и е включила подходящи мерки в своите концепции, за да се разграничи ясно от това.  Германските асоциации за зимни спортове очакват същата смелост от политиците да възприемат вече съществуващите решения и въз основа на тях да създадат рамковите условия за практикуване на различните зимни спортове през предстоящата зима.

 Зимният спорт във всичките му аспекти е незаменим икономически фактор за целия туризъм в алпийския регион.  По-специално в селските райони, където зимните спортове са у дома, политиците полагат големи усилия, за да засилят своята социална значимост.  Тези региони също се нуждаят от политическа подкрепа СЕГА и не трябва да бъдат оставяни на мира.

 Възрастните са се научили да се справят рационално с необходимите правила и разпоредби.  Децата и младите хора се отнасят особено до разпоредбите за корона и свързаните с тях ограничения  емоционално.  Като възрастно и родителско поколение се нуждаем преди всичко от отговори и решения.  създайте за деца и младежи.  Това е още по-вярно с оглед на вече решеното удължаване на коледните празници.  Тук е особено важно да се даде възможност на децата и младежите да прекарват активно свободното си време и да се упражняват на открито.  Забраната за ски в цяла Германия или дори цяла Европа определено не би била решението, а напротив, тя допълнително и ненужно ще влоши и без това тежката ситуация за отдих, популярни и млади състезателни спортове!

 Като асоциации ние продължаваме да поемаме отговорност.  Но ние спешно се нуждаем от политическа подкрепа за прилагането на нашите далечни концепции и защитни мерки!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай