Финансов гигант със стряскаща прогноза

Несигурността нараства, печалбите падат

Финансов гигант със стряскаща прогноза | StandartNews.com

Осмият по големина мениджър на средства в света - сингапурският GIC Pte, който управлява активи за 440 милиарда долара, направи поредната стряскаща прогноза за световната икономика.

„В тези критични времена инвеститорите са поставени в трудно положение. Те са изправени пред нарастваща несигурност и то в среда на намаляваща възвръщаемост. Несигурността по отношение на икономическите перспективи в момента е най-висока. Освен това изглежда, че политиците имат ограничени средства, за да въздействат на икономиките.", заяви Лим Чоу Киат, главен изпълнителен директор на Сингапур GIC Pte, цитиран от Bloomberg.

"Когато се сблъскате с несигурността, препоръчително е да имате възможност за избор", заяви още Киат в речта си по време на годишното събитие на групата - GIC Insights.

Това е вторият път, когато той вдигна "червен флаг" за световната икономика. Пред Bloomberg той изрази подобни опасения през март, като тогава тревогите му бе свързана с търговското напрежение между САЩ и Китай.

Предупреждение за свиване на очакванията отправи и третия най-голям мениджър на активи в света. "Инвеститорите трябва да променят очакванията си за доходността, която очакват да им носи един балансиран портфейл", заяви Лори Хайнел, заместник главен инвестиционен директор в State Street Global Advisors.

Според него лихвите могат да останат структурно ниски години напред и това прави наложително, инвеститорите да нулират очакванията си за това как трябва да изглежда възвръщаемостта на пазара.

Разходите за заеми могат да паднат още по-ниско, ако се засилват опасенията от рецесия. Светът на по-ниски лихвени нива има далеч по-големи последици за класовете активи, отколкото инвеститорите залагат в момента.

Големият въпрос за мениджърите на пари е как да адаптират клиентите си към нов свят, където възвръщаемостта вероятно ще бъде по-ниска.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай