Факти и статистики за електронната търговия през 2023

24% от всички покупки на дребно се очаква да се извършват онлайн до 2026 г.

Факти и статистики за електронната търговия през 2023 | StandartNews.com

Ако се стремите да увеличите продажбите си и да издигнете бизнеса си до нови висоти, време е да насочите погледа си към света на електронната търговия. Съчетавайки стабилно онлайн присъствие с удобни e-commerce платформи, можете много да разширите магазина си.

Нека ви дадем кратък изглед на някои от най-впечатляващите статистически данни за електронната търговия през 2023 г.

Електронната търговия в светлината на прожекторите

Дните на разходките по моловете остават в миналото. Днес първите взаимодействия на клиентите с магазините често се случват онлайн, особено чрез социалните мрежи.

С по-ниски начални разходи, предприемачите изместват фокуса си от физическите обекти площи към e-commerce. Вече не е нужна изработката на сайт,  тъй като на пазара има платформи, които улесняват процедурата по създаването на онлайн магазин.

Бъдещето е дигитално

Бъдещето на пазаруването безспорно е дигитално, като 24% от всички покупки на дребно се очаква да се извършват онлайн до 2026 г. Това не е кратка тенденция, а трансформираща промяна, която ще продължи с години.

Инвестирането в електронен магазин е мъдър ход за дългосрочен растеж.

Експлозивен ръст на продажбите в интернет

Тъй като онлайн пазаруването набира скорост, се предвижда продажбите онлайн да имат стабилен ръст от 10,4% до края на 2023 г. Тъй като се очаква значителна част от продажбите на дребно да се случват онлайн, фирмите с e-commerce могат да се радват на по-големи продажби.

Независимо дали се стремите към постепенен растеж или цялостна промяна на бизнеса, електронната търговия има потенциала да тласне бизнеса ви нагоре.

Глобалната граница на електронната търговия

Привлекателността на електронната търговия се крие в нейната способност да надхвърля географските граници. До края на 2023 г. се предвижда световният пазар на e-commerce да скочи до впечатляващите 6,3 трилиона долара.

Всеки с достъп до интернет може да стане ваш клиент, независимо къде се намира по света. Глобалният обхват може да промени изцяло бизнеса в България.

Електронната търговия и новото нормално

Очаква се около 16% от покупките на дребно да се извършват онлайн през 2023 г. Тази положителна промяна не е ограничена до определена ниша, а обхваща всички индустрии - мебели, дрехи, хранителни продукти и др. E-commerce търговията е предпочитана от съвременния потребител, защото се вписва безпроблемно в натоварения му график. 

Изоставяне на количката е ключовото предизвикателство

Изоставянето на количката и през 2023 г. остава пречка за преодоляване. Близо  48% от купувачите посочват допълнителни разходи като доставка, данъци и такси като основна причина за изоставяне на количките си. Опростяването на процеса на плащане и прозрачното съобщаване на всички разходи са ключови стъпки за намаляване на това явление.

Революцията на мобилната търговия

Възходът на мобилната търговия (m-commerce) е неоспорим, като зашеметяващите 91% от онлайн покупките се извършват чрез смартфони. Очаква се тя да представлява 6% от всички продажби на дребно през 2023 г. Това означава, че оптимизацията на сайта ви за мобилни устройства вече не е опция, а необходимост. 

Черен петък и Кибер понеделник

Черен петък и Кибер понеделник затвърдиха статута си на златна възможност в онлайн търговията по цял свят. Ексклузивните оферти и удобството при пазаруване привличат вниманието на потребителите и увеличават продажбите.

Заключение

E-commerce обещава огромен растеж и подкрепа за малкия и големия бизнес през 2023 г. Глобалният обхват и положителните статистики са гаранцията за това. Електронната търговия се оказва, че не е само тенденция, а стратегически ход към дългосрочен успех.

 

Източник на изображението: pexels.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай