Европа: Време е да съживим туризма

Облекчено пътуване за ваксинираните

Европа: Време е да съживим туризма | StandartNews.com

 

Време е за съживяване на туристическата индустрия, обяви шефката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в специално изявление, цитирано от БНР.

ЕК предлага пътниците, които са напълно ваксинирани с одобрени от ЕС препарати, да могат отново да влязат в ЕС, ако идват от държави, в които COVID-19 все още създава проблеми.

"Комисията предлага да се разреши влизане в ЕС по несъществени причини не само за всички лица, идващи от страни с добра епидемиологична ситуация, но и за всички хора, които са получили последната препоръчителна доза от разрешена от ЕС ваксина", гласи изявление на Еврокомисията.

"Време е за съживяване на туристическата индустрия и за възстановяване на трансграничните приятелства, но безопасно. Предлагаме да приветстваме отново ваксинирани посетители и тези от страни с добро здравословно състояние. Но ако се появят варианти, трябва да действаме бързо: предлагаме европейски механизъм на "спешна спирачка", обяви председателят на Еврокомисята Урсула фон дер Лайен в Туитър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай